понеделник, 14 декември 2015 г.

Късния следобед дооправи карираната панделка на поредното надписано пакетче и го сложи под елхата. Червени, зелени и златни усмивки премигват по клоните и се сливат с неповторимото ухание на смола, превръщайки се в подскачащи ухания от светлини, изпълващи стаята.
Последните неизпратени картички на масата се побутват от нетърпение с тъничките си книжни лакътчета коя да бъде надписана първа. С най-хубавите думи! Грижливо събирани рецепти любопитно подават набрашнени носове от тефтерите, готови да бъдат включени в празничните менюта. Изсушени плодове в платнени торбички. Шумолящи пакетчета ядки. Ванилова захар и ароматни есенции. Обелена коричка портокал. Джинджифилова къщичка със светещо прозорче. Изскачащо от купата тесто. Празнично шушукане в торбичките с подаръци. Аромат на топъл дом. Миришещи на детство албуми. С черно-бели снимки от минали Коледи...
Пламъчетата тихо припяват "I'm dreaming of a white Christmas" и се надяват и тази година да не си останат само с очакването за сняг. Прозяващи се шарени възглавнички се унасят в следобедна дрямка, гушкайки се в топлата завивка на снежинки.
Още един ден по-малко до Коледа!"
"Малки приказки за всеки ден"

Няма коментари:

Публикуване на коментар